Niğde Seçim Sonuçları

• 26 Haziran 2018
  • 652 kez görüntülendi.
Niğde Seçim Sonuçları

Tüm Türkiye’de Pazar günü gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde Niğde merkezde Cumhur ittifakına 79 bin 968, Millet ittifakına ise 43 bin 274 seçmen oyunu kullandı.
Türkiye genelinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre, Niğde merkezde Cumhur ittifakına 79 bin 968, Millet ittifakına ise 43 bin 274 seçmen oyunu kullanıldı. Bor ilçesinde 25 bin 327 cumhur ittifakına, 12 bin 518 seçmende Millet ittifakına oylarını kullandı. Aynı şekilde Altunhisar ilçesinde ise Cumhur ittifakına 5 bin 639 oy çıkarken Millet ittifakına ise Bin 437 oy çıktı. Çamardı ilçesinde 5 bin 593 seçmen Cumhur ittifakına oyunu kullanırken Millet ittifakına ise Bin 948 seçmen oyunu kullanmış. Çiftlik ilesinde de Cumhur ittifakı 9 bin 146 oy alırken millet ittifakı ise 4 bin 547 oyda kaldı. Geçtiğimiz dönemlerde CHP’nin kalesi olarak bilinen Ulukışla ilçesinde ise Millet ittifakı 5 bin 548 oy alırken Cumhur ittifakı burada 7 bin 865 oy aldı. Pazar günün gerçekleştirilen seçimlerde Cumhur ittifakı Niğde merkez ve ilçelerinde Millet ittifakına karşı ezici çoğunlukta oy aldığı gözlemlendi.
Pazar günün yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde 778 sandıkta 210 bin 930 seçmen oy kullanırken bunların 206 bin 290’ ı geçerli sayılırken 4 bin 640 oy ise geçersiz sayıldı. Niğde merkez ve ilçelerinde 206 bin 290 seçmenden Ak Parti 89 bin 919,Milliyetçi Hareket Partisi 43 bin 619, Cumhuriyet Halk Partisi 41 bin 840, İyi Parti 24 bin 931,  Saadet Partisi 2 bin 501, Halkların Demokrat Partisi 2 bin 424, Vatan Partisi 613 ve Hür Dava Partisi 443 oy aldı.

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ